21 Eylül 2012 Cuma

Kuzey Güney 1. Bölüm Fragmanı

Kuzey ve Güney, pusuladaki gibi resmen iki farklı yön , karakterleri ve hayalleriyle de farklı iki kardeştir. Birbirlerine olan saadakatleri dışında tek ortak noktalarıysa, babaları olan Sami'nin işlettiği simit fırınına sığamayacak kadar büyük hayallerinin olmasıdır. Kuzey askeri okul sınavlarını kazanıp, ileride başarılı bir subay olacak; Güney ise iyi bir üniversitede okuyup, hedeflediği kariyere doğru sağlam adımlarla ilerleyecektir. Ancak iki kardeşin hayallerinin gerçeğe dönüşebilmesi için kaderlerini de değiştirmeleri gerekmektedir.
Cemre ve annesi Gülten'in yaşadıkları mahalleye taşınmasıyla Kuzey ve Güney'in hayatında da yeni bir sayfa açılır. Cemre'nin varlığı, iki kardeşin yaşamına farklı bir  oluşum getirir. Üç yakın arkadaş, "aşkla" da bu dönemde tanışır. Kızının Tekinoğlu ailesiyle olan bağını onaylamayan Gülten Hanımın ise, Cemre'nin geleceğiyle ilgili daha farklı hayalleri vardır.
Sami ile mutsuz ve sevgisiz devam eden evliliğine yıllar içerisinde alışan Handan Hanımın, geleceğe dair hayallerini canlı tutan tek insan ise oğlu Güney'dir. Hem çalışkan, hem de kontrollü yapısıyla Güney, aynı zamanda Kuzey'in aile içinde oluşturduğu gerginlikleride sakinleştiren insandır. Üniversite sınavlarından bir gün önce, Kuzey ile Sami'yi karşı karşıya getiren durum, bütün ailenin hayatını altüst edecek "o geceyi" de yanında getirir. Tekinoğlu ailesinin yaşayacağı fırtınanın arkasındaki gerçek sebebi, Kuzey yıllar boyunca bir sır olarak kalbinin bir köşesinde tutmak zorunda kalacaktır.
Kuzey ve Güney, siyah ve beyaz olarak ayrılan karakterlerine rağmen, birbirlerine sıkı sıkıya bağlı iki kardeştir her daim... Tekinoğlu ailesini altüst eden "o gece" yaşandıktan sonra, iki kardeş paylarına düşen kaderi, ömür boyu sırtlarında taşıyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder